Jutge de Madrid obre diligències per no prohibir la manifestació del 8M

S'investiga el delegat del govern per prevaricació administrativa i lesions per imprudència professional
8-M

La titular del jutjat d'instrucció 51 de Madrid ha obert diligències prèvies contra el delegat del govern espanyol a Madrid per un presumpte delicte de prevaricació administrativa i per lesions per imprudència professional per haver permès la manifestació del 8-M.

La decisió arriba arran de la denúncia d'un particular contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i tots els delegats del govern a les diferents comunitats autònomes per no haver prohibit concentracions multitudinàries entre el 5 i el 14 de març tot i la recomanació del Centre Europeu per al control i prevenció de malalties, el 2 de març.

El jutjat només ha incoat diligències contra el delegat perquè és l'únic sobre el qual té competències i insta al denunciant que, si ho considera oportú, traslladi la denúncia als organismes competents. En el cas de Sánchez, davant de la Sala Segona del Suprem i pel que fa a la resta de delegats, als òrgans judicials de les seves comunitats.

També ha acordat ordenar diverses diligències d'investigació a la Guàrdia Civil i al metge forense, tot i que adverteix que no són "urgents" i s'hauran de pràctica quan la situació ho permeti depenent de l'evolució de l'estat d'alarma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.