La impressió 3D permet multiplicar l’accés als respiradors

Un grup d'empreses i institucions liderades per l'aliança entre CZFB i Leitat ha arrencat la producció de bifurcadors impresos en 3D que permetran donar accessibilitat a més d'un pacient afectat pel coronavirus, amb un únic respirador
Bifurcadors impresos en 3D
Bifurcadors impresos en 3D

L'escassetat d'equips de respiració assistida en hospitals i UCIs ha generat la necessitat del desenvolupament d'una peça impresa que permetrà utilitzar un únic equip de respiració assistida, a priori per a dos malalts, però podent arribar fins a tres o fins i tot quatre pacients, amb els mateixos requeriments ventilatoris, de manera simultània. El disseny ha estat desenvolupat per l'equip de R+D de Leitat, per a la seva impressió 3D en poliamida 12 (PA12) amb la tecnologia Multi Jet Fusion (MJF) d'HP, la capacitat industrial del qual permet produir 17 peces per cada impressió, de manera ininterrompuda.

La producció d'aquestes peces, que ja ha començat, es duu a terme per un grup d'empreses que, de manera voluntària, han ofert les seves instal·lacions i capacitat de producció: 3DSix, Avinent-Corus, Barel, Eurecat, Fundació CIM-UPC, Hipra, HP, Ineo, Pantur i Prometal3D.

Al mateix temps, les Unitats de Vigilància intensiva de l'Hospital de la Vall d´Hebron i del Consorci Sanitari de Terrassa formen part del grup de treball per a la seva efectiva protocol·lització i implementació. Aquesta estratègia dirigida a maximitzar el rendiment dels respiradors instal·lats només pot ser decidida i implementada per especialistes que assegurin el correcte funcionament de l'equip i el seu ús s'ha acceptat en aquests moments crítics a causa del gran nombre de pacients que no pot estar connectat a aquests aparells.

La producció d'aquests dispositius s'ha prioritzat a causa de la seva ràpida implementació i efecte sobre el pacient. Avui ja es disposarà de la primera producció de 200 dispositius i l'objectiu és aconseguir les 1.000 unitats la setmana vinent i donar servei així als diferents centres sanitaris del país, al mateix que temps que se segueix endavant amb la realització del primer respirador de campanya industrialitzable (Leitat1), preparat per a donar suport als hospitals i UCIs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.