Espanya suma 6.500 nous positius i frega els 40.000 casos de coronavirus

Gairebé 3.000 persones amb Covid-19 han mort i 3.800 han rebut l'alta
Fernando Simón
Fernando Simón

Espanya suma 39.673 casos de coronavirus després de la notificació de 6.582 nous positius les darreres 24 hores, ha informat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, aquest dimarts al migdia.

514 persones més amb Covid-19 han mort des de l'anterior informe, 2.696 en total a Espanya associades a aquesta pandèmia, i 3.794 han rebut l'alta, 439 més que fa 24 hores. Hi ha 2.636 persones en unitats de cures intensives (UCI) -eren 2.355 fa 24 hores- i 5.400 professionals sanitaris es troben afectats. Pel que fa a les dades de Catalunya, totalitza 7.864 casos, 282 morts, 551 ingressats en UCI i 728 pacients curats.

Simón ha avisat que es tracta de la "setmana dura" de la pandèmia a Espanya, durant la qual preveu que es pugui assolir el cim de la gràfica d'expansió del coronavirus i comenci a caure l'aparició de nous casos, per bé que ha recordat que les dades notificades corresponen a la realitat de fa entre set i deu dies, excepte les d'hospitalitzacions, morts i altes, que es reflecteixen amb menys retard.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha assenyalat que cal considerar "de manera separada" la baixada de curva de l'alleugeriment de la pressió sobre els hospitals, i ha destacat que el que es faci aquesta setmana pot evitar que els professionals sanitaris hagin d'afrontar "una pressió excessiva". Ha remarcat, així mateix, que la pressió sobre els hospitals i les UCI es mantindrà més enllà de l'assoliment del cim de la gràfica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides