La conselleria de Treball alerta sobre el confinament total que demana Torra

El secretari de Treball de la Generalitat coincideix amb la patronal Foment del Treball que un major confinament provocaria un major nombre d'ERTO.
Operari treballant

El secretari de Treball del govern de la Generalitat, Xavier Ginesta, ha alertat en una entrevista aquest dimarts a RAC 1 que en un enduriment del confinament, tal com demanen Quim Torra i diversos membres del govern català de forma reiterada, podria provocar “un nou repunt” d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

Segons avança Nació Digital, Ginesta ha afirmat que la xifra d’ERTO presentats a l’administració pública ja hauria arribat al “pic alt” i que “no anirien a més” sempre que no hi hagi mesures més severes de confinament i que no es paralitzessin activitats econòmiques que ara estan en funcionament. Ginesta, en aquest sentit, ha advertit: “En funció d'això n'hi poden haver molts més".

Actualment, i segons dades de l’administració, 244.260 persones es veuen afectades per un ERTO, una xifra que ha disminuït lleugerament respecte les dades presentades per l’executiu català el diumenge ja que moltes empreses han deixat de justificar els expedients per un motiu de força major i ho han fet per raons ordinàries, cosa que vol dir que no s'han reduït els casos sinó que no es conten com a impacte de la pandèmia.

Curiosament, les paraules d’aquest responsable de la Generalitat coincideixen amb la postura de la patronal catalana Foment del Treball, que també va considerar contraproduent un major confinament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.