La Generalitat considera que 4 euros per nen i dia és prou per fer un àpat durant l’estat d’alarma

Les targetes menjador que es donen als nens amb menys recursos perquè puguin fer un àpat al dia són de 40 euros per deu dies
Infant menjant a l'escola

Durant aquesta crisi del coronavirus que obliga a tancar les escoles, la Generalitat ha anunciat que repartirà 144.000 targetes moneder per fer front a les beques menjador que permeten que un nen pugui fer, almenys, un dinar en condicions a l'escola. El pressupost és de 6 milions d'euros, però un cop fets els càlculs, cada targeta té un valor de 40 euros per cobrir 10 àpats, és a dir, 4 euros per nen i dia. La targeta té un mes de vigència, i els 40 euros corresponen als 10 dies lectius de tancament d’escoles decretat.

Els magres comptes de la Generalitat consideren que aquests 4 euros, per nen i dia, són suficients per a un àpat en condicions, ja que han fet els càlculs d'acord amb el que es destina a les escoles per un menú, sense tenir en compte que les empreses de càtering que ofereixen els serveis de menjador compren a l'engròs grans quantitats perquè els hi surti millor de preu. La mare membre de l'associació de pares i mares d'un col·legi de l'Hospitalet de Llobregat, que vol mantenir l'anonimat, considera que el preu és "ridícul, amb 40 euros no pots comprar menjar per alimentar un nen, a no ser que estigui menjant macarrons amb tomàquet de pot i carn picada cada dia".

Els ajuntaments són els encarregats de distribuir aquestes targetes menjador i alguns alcaldes ja han expressat, al president català Quim Torra, el seu enuig per haver de convertir-se en els distribuïdors amb el risc de contagi de coronavirus que comporta donar-les de manera presencial. Per molts alcaldes no té sentit cridar a la població a un confinament total al temps que estàs obligant als que tenen menys recursos a desplaçar-se fins al consistori per recollir la targeta que permetrà que els seus fills puguin fer un àpat en condicions. Les queixes dels batlles també es refereixen al fet que hi ha molts municipis que encara no tenen aquestes ajudes al menjar, tot i que els nens ja fa més de deu dies que estan confinats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides