Reforçar les UCI de Catalunya, Madrid i País Basc pel próxim pic de contagi

El ministre Illa nega que el Govern hagi bloquejat l'adquisició de material de protecció a les comunitats
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha fet avui una crida a reforçar els esforços per tenir els llits necessaris d'UCI en les comunitats de Madrid, Catalunya, País Basc, Navarra i la Rioja, les més afectades pel coronavirus, abans que arribi el pic de contagis, previst per aquests pròxims dies.

El titular de Sanitat creu que aquestes autonomies tenen en aquest moment més possibilitats de col·lapsar-se en estar més estesa la Covid-19. Com explicava el responsable d'Emergències sanitàries, Fernando Simón, el virus s'estén a diferents velocitats a Espanya i en aquest moment, les més afectades són les comunitats esmentades. En els primers dies d'abril caldrà reforçar les UCI de la resta de territoris, explica.

Illa ha negat, com va denunciar la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que el Govern hagi bloquejat "de cap manera" l'arribada de material de protecció, com respiradors i mascaretes i els test ràpids. "Les comunitats poden comprar i nosaltres, al seu torn hem reforçat aquestes compres. Només estem bloquejant als que volen aprofitar-se d'aquesta situació", ha dit.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari