L’Exèrcit troba cadàvers d’ancians en residències amb avis desatesos

La ministra de Defensa denuncia que els militars han vist una situació "dramàtica" en centres per a gent gran
Efectius de la Unitat Militar d'Emergències

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha avisat aquest dilluns que efectius de l'exèrcit espanyol han trobat "ancians absolutament abandonats, i fins i tot morts als seus llits" en residències per a gent gran que han visitat els militars.

L'exèrcit ha dut a terme aquestes visites en punts de la comunitat de Madrid, on la Unitat Militar d'Emergències va actuar el cap de setmana en una trentena de centres, i d'altres zones de l'estat, però no a Catalunya.

Entre les tasques que duu a terme l'exèrcit durant l'estat d'alarma pel coronavirus hi ha actuacions en 63 residències d'avis, segons ha explicat aquest migdia el cap de l'estat major de la defensa, Miguel Ángel Villarroya.

Robles havia afirmat que aquests presumptes delictes d'omissió de socors seran perseguits. "En això serem implacables, contundents, i és un missatge molt important. Tot el pes de la llei caurà sobre aquells que no compleixin amb aquesta obligació", havia assenyalat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides