Paralitzada una compra de material sanitari per possible intent de frau

Alertada per les entitats bancàries, la Generalitat denuncia un proveïdor a qui preveia pagar 35 milions d'euros
La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera de Salut, Alba Vergés

El govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat una denúncia per possible estafa contra Basic Devices, una empresa amb què va tancar la setmana passada un acord pel subministrament de mascaretes i bates de protecció per 35 milions d'euros (IVA inclòs), publica El País.

Segons aquesta informació, les entitats bancàries encarregades del pagament -CaixaBank l'enviava i el Banc Sabadell el rebia- van aturar l'operació quan van comprovar que Basic Devices no havia mogut un volum d'ingressos comparable abans ni tampoc havia realitzat anteriorment operacions d'aquesta mena.

La Generalitat, afegeix El País citant fonts del govern, mira d'aconseguir garanties de la recepció d'aquest material -dos milions de mascaretes de protecció quirúrgiques a un euro la unitat, dos milions més de mascaretes de protecció a 2,95 euros cadascuna i un milió i mig de bates de protecció a 20 euros la unitat- mentre els fons han quedat retinguts.

També explica que l'empresa Basic Devices es va presentar com una importadora de productes xinesos que, inicialment, assegurava que podia tancar l'operació per 60 milions d'euros. Finalment, la compravenda es va tancar per 35 milions però la transacció es va demorar fins divendres passat perquè l'empresa volia rebre un pagament únic dijous.

El govern català, explica també El País, s'ha reunit aquest cap de setmana amb representants d'aquest proveïdor denunciat durant cinc hores. Segons fonts governamentals citades pel mateix diari, denuncies com la que ha presentat el govern davant dels Mossos d'Esquadra són habituals per seguretat. El contracte que es va tancar dijous, afegeixen, és vigent i el govern han demanat garanties sobre l'arribada dels diners al fabricant i d'aquests productes a Catalunya, destinats a abastir l'Institut Català de la Salut (ICS).

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.