Torra, a Sánchez: “Què més ens cal per decretar el confinament absolut?”

El president reclama que s'aturin les activitats laborals que no siguin imprescindibles
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest diumenge al migdia des de la Casa dels Canonges per valorar la reunió per videoconferència que ha mantingut amb el president del govern espanyol i els presidents autonòmics. Torra ha explicat que durant la reunió Pedro Sánchez ha anunciat que proposarà al Congrés dels Diputats allargar 15  dies més l'Estat d'Alarma. "Ens sembla bé, però no ha respost la petició que li hem fet arribar des de Catalunya de confinament total", ha afirmat.

Durant la compareixença, el president català ha explicat que Sánchez s'ha compromès a estudiar quins sectors poden tenir més restriccions, en temes de mobilitat. Però, tot i així, ha denunciat que "la nostra petició de confinament total, exceptuant els serveis assistencials, no ha sigut atesa".

A més, ha revelat que almenys quatre presidents de Comunitats Autònomes han proposat durant la reunió el confinament total. I que d'altres han advocat per la reducció de l'activitat econòmica. I que fins un altre president ha demanat el tancament de ports i aeroports. "Us ho vull agrair", ha manifestat Torra.

El president de la Generalitat ha dit que no fan "cap retret" però que "volem que s'imposi aquest confinament total". En concret, Torra ha participat a la reunió, a més de per demanar aquest confinament en el qual ja fa dies que insisteix, també per demanar la protecció absoluta de treballadors i autònoms, així com pel reforç "equitatiu i transparent" del sistema de salut.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari