La XAL va repartir 600.000 € entre sis mitjans a les eleccions municipals

‘La Vanguardia’, RAC1, ‘Nació Digital’, l’‘Ara’, Totmedia i Betevé es van beneficiar d’aquests ajuts per participar en la web Municipals.cat
Micròfon de la XAL

La Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’ens de la Diputació de Barcelona que gestiona els mitjans de comunicació d’aquesta corporació provincial, va repartir prop de 600.000 euros –584.527 euros, exactament– entre sis mitjans de comunicació per compensar la seva participació a la web Municipals.cat, que va posar en marxa arran de les eleccions del 26 de maig passat. Aquests mitjans van ser La Vanguardia, RAC1, Nació Digital, l’Ara, Totmedia (empresa editora del digital El Mon.cat) i Betevé.

El grup Godó és el que més es va beneficiar d’aquesta iniciativa de l’aleshores conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, ja que La Vanguardia va ingressar 129.600 euros per col·laborar en aquesta web, mentre que RAC1 en va ingressar 122.400 més. En total, 252.000 euros. Nació Digital va rebre dos ajuts per la seva col·laboració amb Municipals.cat.

D’un costat, Serveis de Comunicació Global Aquitania, l’empresa que edita aquest digital, va rebre 96.000 euros, i Emercat SL, Comerç i Publicitat Digital, del mateix grup, en va rebre 69.247. Total, 165.247 euros. El quart mitjà que més profit econòmic va treure d’aquesta opció va ser el diari Ara, amb 90.000 euros.  Per darrere va quedar Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), que gestiona Betevé, la radio i la televisió de l’Ajuntament de Barcelona (48.000 euros) i Tomedia Comunicació (29.280).

Els contractes entre la XAL i els diversos mitjans es van firmar l’1 d’abril en quatre casos i l’1 de maig en dos. Sobta que la seva vigència vagi més enllà de la data de les eleccions municipals, ja que la web es va deixar d’actualitzar després del 26 de maig.  La vigència dels contractes, però, arribava fins i tot al 30 de setembre pel que fa a l’Ara, La Vanguardia i RAC1. 

En la promoció que va fer la XAL de Municipals.cat s’explicava que aquesta experiència havia estat possible “gràcies a la col·laboració entre la XAL i prop de 60 mitjans de comunicació, la majoria d’ells mitjans adherits a la Xarxa”. Sis mitjans van saber colar-se a la web i treure un gran profit d’aquesta “experiència”. 

LLEGEIX L'ARTICLE SENCER AL Nº 1387 DE L'EDICIÓ EN PAPER DEL TRIANGLE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides