Quina patinada ha fet el copríncep episcopal d’Andorra?

El copríncep Vives
El copríncep Vives

L’arquebisbe de la Seu d’Urgell, Joan-Enric Vives, és també el copríncep d’Andorra, país que està especialment tocat per la pandèmia del coronavirus. Amb una població de 75.000 habitants, ja s’han detectat més de 75 casos d’infecció pel Covid-19 i el govern ha decretat, entre altres mesures de xoc, el confinament de la població a casa seva.

Però el copríncep Joan-Enric Vives, en una carta enviada als capellans i diaques del bisbat d’Urgell, al qual pertany Andorra,  recomana mantenir obertes les esglésies perquè els creients –en la seva gran majoria, gent gran i, per tant, molt exposada al contagi- hi vagin a missa i a resar. En aquest sentit, considera que cal "pregar en les epidèmies i ajudar a pregar i ser propers als qui sofreixen i passen per l'angoixa de la malaltia".

En la seva carta, l’arquebisbe Vives afegeix que "de cap manera ens hem de deixar endur per les pors o per comportaments col·lectius desproporcionats". Malgrat tot, deixa en mans de cada mossèn dur a terme les mesures que cregui necessàries, com ara "treure l'aigua beneïda, donar-se la pau o decidir com rebre la comunió". El copríncep creu que el fet que els temples religiosos estiguin oberts "donarà suport i fortalesa" als fidels del bisbat d’Urgell.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.