Salut afirma que l’origen del brot d’Igualada es troba en un dinar de més de 80 persones

Professionals mèdics de l’Hospital de Bellvitge assistiran a l’Hospital d’Igualada
Hospital d'Igualada

El secretari de Salut Pública del govern català, Joan Guix, ha situat en un dinar de més de 80 persones el passat 28 de febrer, on hi va assistir personal mèdic de l’Hospital d’Igualada i una persona prèviament infectada pel coronavirus, com l’inici del brot que afecta diferents municipis de l’Anoia (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena) i que des de fa una setmana romanen confinats per evitar una major propagació de la pandèmia.

Guix ha afirmat que així ho recull un informe que han elaborat quatre epidemiòlegs i cinc administratius. Segons ha apuntat el secretari de Salut Pública, el fet que al dinar hi assistís una persona que formava part d’un “clúster familiar” (detectat el dia 9 de març) afectat pel coronavirus és un element clau en el desenvolupament dels esdeveniments posteriors.

El responsable de Salut Pública de l’executiu català ha indicat que la contaminació de part d’aquests assistents presenta dues direccions: un grup d’infectats dins l’hospital i un altre fora del recinte hospitalari.

D’altra banda, en la mateixa compareixença de premsa la subdirectora del Servei Català de Salut, Marta Chandre, ha revelat que professionals mèdics de l’Hospital de Bellvitge assistiran a l’Hospital d’Igualada, donat que una part dels metges i dels infermers d'aquest darrer centre es troben confinats a casa seva per la pandèmia.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides