CCOO denuncia que la Generalitat no garanteix mascaretes i guants pels serveis bàsics i estratègics

El sindicat demana una coordinació eficaç per a pal·liar el que qualifica de "manifesta manca de previsió per part del govern autonòmic"
Mascareta sanitària

CCOO denuncia que l'administració catalana no garanteix el subministrament de mascaretes i guants per al personal dels serveis bàsics i estratègics de la Generalitat, considerant que s'està produint "una manifesta manca de previsió per part del govern autonòmic". En un comunicat, el sindicat diu que "tot i conèixer la situació d'emergència a la qual ens abocàvem amb el coronavirus, així com les mesures que estableixen les autoritats sanitàries, a dia d'avui són molts els serveis que es troben amb mancances de material de protecció".

De fet, CCOO denuncia la falta d'Equips de Protecció Individual (EPIs) que garanteixen les mesures de protecció individual i eviten el contagi del personal dels serveis bàsics i estratègics establerts als Plans de Contingència departamentals, i que requereixen una presència física als centres de treball amb relació amb la ciutadania.

El sindicat constata que aquest personal desenvolupa una atenció al públic presencial en tots els departaments i amb especial incidència, entre d'altres, a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), de l'Agència Tributària de Catalunya i de l'Administració de Justícia. CCOO afirma que hi ha personal que sense un contacte estret amb casos confirmats ha d'actuar directament amb la ciutadania, com entre d'altres, bombers i personal de Salvament, personal de presons i justícia juvenil, personal dels centres d'acollida i centres residencials de la DGAIA (Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència) i centres residencials de gent gran.

En el comunicat, CCOO manifesta el seu suport a totes les institucions en la presa de mesures necessàries per aturar aquesta pandèmia i en especial al personal sanitari assistencial i no assistencial que atén els casos confirmats o en investigació simptomàtica. Però afegeix que malgrat això, com a personal integrant de l'administració pública que està garantint serveis bàsics i estratègics, demana disposar dels EPIs que garanteixin amb certesa la continuïtat del servei a la ciutadania i a tots els col·lectius.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides