Treball tanca la porta a les noves sol•licituds de Renda Garantida de Ciutadania

PAH Gironès denuncia que les peticions s’han de fer de forma presencial i el departament de Chakir el Homrani ho ha prohibit per la pandèmia del coronavirus
El conseller Chakir el Homrani, en un acte del seu departament
El conseller Chakir el Homrani, en un acte del seu departament

Les persones que consideren que tenen dret a rebre la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) no poden tramitar la sol·licitud perquè ho haurien de fer de forma presencial i les oficines del departament de Treball, Afers Socials i Famílies estan tancades. La PAH Gironès ha denunciat aquest fet a twitter i ha interpel·lat directament al conseller Chakir el Homrani perquè trobi una solució a aquesta situació. En un dels missatges emesos per aquesta plataforma es llegeix: “Volem saber quan podrem accedir a un dret que tenim que és la RGC com a ciutadanes. Tenim gent a la nostra assemblea que en depèn. Tenim dret també a ser ateses. Tenim dret a tenir respostes”.

En un altre missatge de la PAH Gironès es llegeix: “Ens diuen que podem anar a treure calers del banc, a la tintoreria i a comprar un mòbil (!!) però no podem anar a fer una gestió que ajudaria a sobreviure a una família PERQUÈ NOMÉS ES POT FER PRESENCIALMENT?? Com és possible ser tan inconscient?”.

La necessitat de fer presencialment la sol·licitud de la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania havia suscitat ja nombroses queixes per part dels potencials beneficiaris per les incomoditats que comporta. Ara, ni presencialment ni telemàticament. Engràcia Caselles, de la PAH Gironès, considera que “ens han abandonat. Hi ha molta gent que no se’n podrà sortir sense aquest ajut”. S'estan produint queixes idèntiques en plataformes ciutadanes de Mollet, Santa Perpètua, La Noguera, Salt, Palafrugell o Cassà de la Selva.

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha distribuït, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, un document amb indicacions i preguntes freqüents adreçades a la ciutadania davant la crisi sanitària ocasionada pel COVID19. En aquest document es recorda que les oficines de Treball “romandran tancades al públic fins a nou avís” i que “qualsevol tràmit relacionat amb la Renda Garantida de Ciutdania també queda automàticament posposat a la finalització de l’estat d’alerta”. I afegeix que “en breu s’habilitarà una bústia per poder fer les noves sol·licituds de forma telemàtica”. Aquesta bústia, que encara no s’ha obert, és la que reclamen entitats com PAH Gironès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides