Felip VI no va informar la Fiscalia dels diners de Joan Carles I a Suïssa

Els fills de les infantes Elena i Cristina també són beneficiaris de la Fundació Zagatka
Felip VI
Felip VI

El rei d'Espanya, Felip VI de Borbó, no va informar la Fiscalia Anticorrupció que el seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, podia disposar d'una fortuna oculta a la Fundació Lucum, que té comptes bancaris a Suïssa, publica Vozpópuli citant fonts del Ministeri Públic. La Casa Reial va fer públic el març del 2019 que havia traslladat a les "autoritats competents" la informació del fet que Joan Carles I era beneficiari de Lucum. Aquell comunicat, a més, manifestava que Felip VI sí que va informar a Joan Carles I que apareixia com a beneficiari de Lucum.

En concret, el març del 2019, la Casa Reial va rebre dels advocats de Corinna Larsen una carta amb dades de les possibles activitats irregulars del rei emèrit, una còpia de la qual es va remetre a Joan Carles I, que va designar un advocat, Javier Sánchez-Junco Mans, i setmanes després va anunciar que es retirava de la vida pública.

La Fiscalia Anticorrupció va obrir diligències el 2018 sobre el presumpte pagament de comissions per l'adjudicació de les obres de l'AVE que connecta La Meca i Medina, a l'Aràbia Saudita. Des de Suïssa, la fiscalia investiga el cobrament de 100 milions de dòlars de la Fundació Lucum, que va ser dissolta el 2012, ja que sospita que poden provenir de la intermediació de Joan Carles I entre empresaris espanyols i l'Aràbia Saudita.

D'altra banda, segons revela també Vozpópuli, els fills de les infantes Elena i Cristina de Borbó també figuren com a beneficiaris de l'altra fundació sota sospitaI, la Fundació Zagatka. Aquesta informació, que cita el contingut del reglament de la fundació, indica que en són legataris els nebots i nebodes del rei Felip VI perquè "la part que no pugui atribuir-se a un dels cinquens beneficiaris s'assignarà als seus hereus legals". Les germanes del rei són les cinquenes beneficiàries en el reglament de Zagatka.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides