Amb qui va pactar Puigdemont per ser alcalde el 2011?

Carles Puigdemont

Carles Puigdemont va arribar a l'alcaldia de Girona el 2011 després de guanyar les eleccions per davant d'Anna Pagans (PSC). Però els resultats van ser molt ajustats. L'aleshores candidat de CiU va tenir 10 regidors, quatre més que quatre anys abans. Pagans, per la seva part, en va perdre tres, ja que va passar de 10 a set. La gran sorpresa la va donar el Partit Popular. En una plaça molt difícil per al PP, va quedar tercer amb tres regidors, els mateixos de la CUP, que es va menjar l’espai d'ERC, que va quedar fora del consistori, mentre que ICV es quedava en només dos regidors.

Llavors, Puigdemont havia d'optar per un soci: o la CUP o el PP. Finalment, després de les negociacions amb Enric Millo, va governar els seus primers quatre anys amb els populars. Millo seria el delegat del Govern espanyol durant els fets de la tardor de 2017 i passaria a ser vilipendiat per l'independentisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides