UGT de Catalunya denuncia riscos d’infecció al transport sanitari, ITV, Amazon o Continental

Un treballador del centre del Prat de Llobregat de la gran empresa de distribució va donar positiu i es va posar en quarentena els seus companys
Ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques
Ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques

Personal del transport sanitari del sindicat UGT de Catalunya ha denunciat  davant la Direcció de la Inspecció de Treball “la manca d’estris bàsics de treball per desenvolupar la seva tasca en uns moments tant difícils com els actuals” i protegir-se del contagi del coronavirus. També s’han queixat de manca d’informació sobre els riscos de contagi. El sindicat lamenta que “moltes empreses s’han sumat a les maniobres de rentat de cara, oferint donacions que després desgravaran íntegrament per ajudar en la lluita contra el Covid-19, mentre que els seus treballadors i treballadores van sense cap protecció a buscar afectats o possibles infectats per la malaltia”.

UGT-FICA-ITV ha denunciat, així mateix, que les deficiències de seguretat sanitària de les estacions d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) “posen seriosament en risc la salut del personal que hi treballa i de tots els usuaris que utilitzen aquest servei”. En la nota que ha difós aquest sindicat es considera “del tot innecessari mantenir aquest servei obert (un servei que implica el pas diari de centenars de persones per les seves instal·lacions) en uns dies en què les consignes de les autoritats de Catalunya i de l’Estat estableixen clarament que només han de funcionar els serveis bàsics i que els ciutadans han de romandre a casa excepte en supòsits molt determinats”. “El personal de les ITV no disposa del material de protecció sanitària adient per desenvolupar la feina (guants, mascaretes, etc.), a més de no poder respectar la distància de seguretat en el moment d’inspeccionar el vehicle amb l’usuari, fets que comporten situacions que posen en risc la salut de treballadors i clients. Cal recordar que en totes les inspeccions hi ha un contacte directe amb parts del vehicle, amb la documentació del mateix, etc., contacte que pot afavorir fàcilment el contagi de la malaltia”, es diu al comunicat.

D’altra banda, la secció sindical d’UGT al comitè d’empresa d’Amazon tem contagis als seus centres de treball després de l’augment de les contractacions de treballadors que ha fet els darrers dies per fer front al gran augment de vendes. Assenyala que aquestes contractacions s’han fet a través d’empreses de treball temporal i que “es desconeix si aquests treballadors han estat en contacte amb persones afectades pel Covid-19 i estarien en període d’incubació del virus sense mostrar encara els símptomes, el que podria suposar un contagi als centres de treball d’Amazon”, segons UGT. El passat dia 12, un treballador va donar positiu en Covid-19 al centre d’Amazon a El Prat de Llobregat i es va posar en quarentena els companys amb els quals havia estat en contacte.

Aquest dimarts, el torn de matí de Continental Rubí Electronic s’ha negat a treballar perquè no hi havia gel per a les mans ni mascaretes, tal com s’havia compromès a subministrar la direcció de Continental, segons ha denunciat el comitè d’empresa. Continental té una plantilla de 600 persones que treballa per al sector de l’automòbil. Tres delegats del comitè i alguns treballadors estan confinats a casa amb febre alta a l’espera de ser atesos pel 061.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.