CCOO denuncia que els Mossos treballen sense protecció contra el coronavirus

El sindicat reclama materials i protocols per als agents de la policia de la Generalitat
Efectius dels Mossos d'Esquadra en un control policial
Efectius dels Mossos d'Esquadra en un control policial

Comissions Obreres (CCOO) denuncia en un comunicat que des que el dia 26 de febrer es va detectar el primer cas de coronavirus a Catalunya, els agents de Mossos d'Esquadra realitzen el seu treball sense proteccions per impedir el seu propi contagi i el dels seus companys.

El sindicat afirma que la situació actual de confinament està augmentant de forma considerable els serveis en domicilis particulars, control i supervisió de detinguts sense mitjans per als mateixos detinguts ni per a les unitats de Seguretat Ciutadana. I denuncien la falta de mitjans materials per a la realització dels serveis, l'escassetat de vehicles, de mitjans personals i mitjans de protecció.

Des que es van anunciar les mesures de contenció del dispositiu ORIS, les diferents unitats del cos policial afronten serveis de talls de carretera, informació davant confinaments com el d'Igualada, el tancament d'establiments i inspecció per vulneració de les mesures de confinament sense mitjans de protecció davant el coronavirus, segons Comissions Obreres.

En concret, el sindicat diu que s'estan utilitzant "cotxes calents", que passen d'unes patrulles a altres sense cap mena de ventilació i desinfecció. En els millors casos, la Generalitat ha proporcionat als Mossos d'Esquadra un nombre insuficient de màscares, majoritàriament no homologades, per a la contenció del coronavirus, i guants de làtex que, en moltes ocasions, no estan precintats, estan deteriorats i fins i tot caducats, que s'esquincen en ser utilitzats, i per tant no ofereixen protecció als agents.

A la falta de material, afegeix el sindicat, s'uneix la falta de protocols i planificació dels torns de treball, especialment en unitats tan específiques com Trànsit i Seguretat Ciutadana. Els agents, davant la percepció de desemparament per part del departament d'Interior cap a la policia catalana, no descarten denúncies als jutjats per incompliment de la Llei de prevenció de riscos laborals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.