La Fiscalia té en el punt de mira l’etapa de Joan Carles I com a rei emèrit

Si acredita l'ús de diners blanquejats després del regnat, el pot perseguir penalment
Joan Carles I de Borbó
Joan Carles I de Borbó

La Fiscalia Anticorrupció considera que es pot perseguir penalment Joan Carles I de Borbó, rei emèrit d'Espanya, si obté indicis que va obtenor alguna comissió irregular per facilitar l'adjudicació de l'AVE a La Meca, publica La Vanguardia.

Segons la mateixa informació, la clau per perseguir-lo penalment rau en el fet d'acreditar que Joan Carles I va disposar dels fons reiteradament i que ho va fer quan va deixar de ser cap d'Estat, etapa sobre la qual ja no gaudeix d'inviolabilitat.

El tècnics d'Hisenda (Gestha), per la seva part, aprecien l'existència d'"indicis racionals" de delicte per part del rei emèrit i han demanat a l'Agència Tributària que investigui si ha comès frau fiscal i blanqueig de capitals.

Fonts de la investigació citades per La Vanguardia indiquen que les indagacions es troben en la seva fase inicial, en la qual s'intenta determinar el circuit dels fons sota sospita, després que la Fiscalia obrís diligències el 2018 sobre el presumpte cobrament de comissions irregulars per aquella adjudicació de l'AVE.

Les vuit caixes de Corinna
D'altra banda, segons revela Eldiario.es, Corinna Larsen va afirmar que disposava de documentació comprometedora sobre la família reial espanyola que cabia en vuit caixes. Es tracta, suposadament, de documents probatoris d'afers privats, correspondència oficial, informes polítics confidencials i transaccions financeres i comercials que involucren Joan Carles I i altres membres de la Casa Reial, afegeix aquest diari digital citant el contingut d'una acta notarial amb què Corinna Larsen va ratificar les afirmacions fetes pel comissari José Villarejo a un programa de televisió sobre les amenaces que atribueixen a l'exdirector del CNI Féliz Sanz Roldán.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari