Què ha retratat la campanya institucional d’Espanya contra el coronavirus?

Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira

L'extrema susceptibilitat de l'independentisme. Més enllà del fet que alguns indepes hi veuen un missatge patriòtic espanyol per l'ús de la paraula "unidos", destaca la reacció que ha generat una part concreta del missatge, "Este virus", perquè s'ha difós en groc, el color del llaç que simbolitza la reivindicació d'excarceració dels dirigents condemnats pel Tribunal Suprem.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s'ha preguntat: "Ha de ser en groc la paraula virus?". L'exvicepresident català i exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira ha anat més enllà: "Posant de manera subliminal el virus de color *groc* i el missatge polític de la *unitat* com a resposta, queda ben clar que la premsa espanyola no parla del coronavirus sinó de Catalunya!".

El comentari de Carod, filòleg, és particularment sorprenent, ja que el mot "subliminar" -no "subliminal", segons el Termcat- es refereix a l'estímul "d'una intensitat més dèbil que la requerida pel llindar establert en una percepció, d'una feblesa i brevetat que impedeixen que un individu en sigui conscient". L'exlíder d'ERC, per postres, considera la paraula virus en groc una referència no contra l'independentisme, sinó contra Catalunya.

Els colors groc i negre usats pel govern espanyol en aquesta campanya corresponen, però, als colors de la bandera internacional de senyals que representa la quarantena.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides