Coronavirus: El govern espanyol tanca les fronteres terrestres

Les aèries i marítimes continuen de moment obertes
Fernando Grande Marlaska

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol ha acordat restablir els controls de les fronteres terrestres. Podran ingressar al país els residents a l'Estat, treballadors transfronterers, altres per raons de força major i mercaderies. El ministre ha defensat que l'objectiu és contenir el virus i protegir la salut dels ciutadans. Pel que fa a les fronteres aèries i marítimes, continuen de moment obertes. La decisió s'ha pres d'acord amb la resta de socis europeus.

Grande-Marlaska ha dit que el govern espanyol permetrà el retorn dels ciutadans espanyols que es trobin en qualsevol altre país del món i ho puguin fer "en la brevetat més gran possible".

El govern espanyol recorda que aquest control de les fronteres està permès per les normatives de la Unió Europea en situacions com l'actual, totalment excepcional.

Així, fins que conclogui l'estat d'alarma, només podran entrar ciutadans espanyols, residents, treballadors transfronterers i aquells que documentin una causa major o de necessitat.

El ministre ha puntualitzat que la restricció per via terrestre no s'aplicarà al transport de mercaderies per assegurar "la continuïtat de l'activitat econòmica" i "preservar la cadena d'abastiment" de productes bàsics. La mesura no afecta tampoc al personal estranger membre de missions diplomàtiques o consolat, així com d'organismes internacionals si el desplaçament està vinculat a les seves funcions oficials.

D'altra banda, el ministre de l'Interior no ha descartat que en els pròxims dies es pugui també restringir l'entrada per via aèria i marítima.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari