​Victòria de l’extrema dreta a les eleccions municipals de Perpinyà

Els dos candidats que van donar suport públic a Carles Puigdemont han tret uns resultats molt discrets a les urnes
Louis Aliot

Aquest diumenge s'ha celebrat la primera volta de les eleccions municipals a França. I a la ciutat de Perpinyà, capital de la Catalunya Nord, ha guanyat clarament el candidat del partit d'extrema dreta Rassemblement National (RN), Louis Aliot (foto).

Segons els resultats provisionals, Louis Aliot –excompany de la líder de RN, Marine Le Pen– ha obtingut un 36% dels sufragis, el doble que la llista encapçalada pel fins ara alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol (18%). En tercera posició ha quedat la candidata ecologista, Agnès Langevine (15%), per davant del candidat Romain Grau (13%), del partit del president Emmanuel Macron.

El 29 de febrer passat, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va protagonitzar un gran míting a Perpinyà. Durant la seva estada a la capital del departament dels Pirineus Orientals, va ser rebut amb gran efusivitat pel fins ara batlle, Jean-Marc Pujol, i pel macronista Romain Grau, en l'estratègia d'intentar atreure el vot dels sectors catalanistes de la ciutat. Però, a la vista dels resultats, sembla que la instrumentació de la figura de Carles Puigdemont no ha servit de res.

En principi, la segona volta de les eleccions està prevista per diumenge que ve. Però l'avenç inaturable de la pandèmia del coronavirus a França sembla que impedirà la votació, que quedaria posposada "sine die". Si no es produeix cap renúncia, en aquesta segona volta hi participaran els quatre candidats que han obtingut millors resultats i l'alcaldia i la majoria municipal de Perpinyà se l'emportarà qui quedi en primer lloc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides