El rei Felip VI renuncia a l’herència del seu pare i li retira l’assignació

El monarca pren la decisió després que un diari britànic publiqués que és el beneficiari d'un compte off shore
El rei Felip VI amb el seu pare, Joan Carles I

El rei Felip VI ha decidit renunciar a l'herència del rei emèrit, Joan Carles, "que personalment li pogués correspondre", ha anunciat aquest diumenge la Casa del Rei, en un comunicat en què també avança que Joan Carles I deixa de percebre l'assignació que té fixada en els Pressupostos de la Casa de SM el Rei.

Felip VI ha renunciat també "a qualsevol actiu, inversió o estructura financera que l'origen, característiques o finalitat puguin no estar d'acord amb la legalitat o amb els criteris de rectitud i integritat que regeixen la seva activitat institucional i privada i que han d'informar l'activitat de la Corona", afegeix.

El Palau de la Zarzuela ha emès aquest comunicat arran de les informacions publicades per diversos mitjans respecte a que Felip VI apareix com a beneficiari de dues fundacions anomenades 'Zagatka' i 'Lucum'.

En el primer cas, afirma que el rei ho desconeixia, però que en aquest cas hi renuncia; en el segon, que va tenir coneixement per un despatx d'advocats el març de 2019 i que a l'abril va comparèixer davant notari per manifestar que havia dirigit una carta al seu pare perquè "si fos certa la seva designació o la de la Princesa d'Astúries com a beneficiaris de l'esmentada Fundació Lucum, deixés sense efecte aquesta designació, manifestant igualment que no acceptaria participació o benefici en aquesta entitat".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides