Quim Torra acusa el govern espanyol de voler “confinar la Generalitat”

El president del Govern català carrega durament contra l'estat d'alarma pel coronavirus
Pedro Sánchez amb Quim Torra
Pedro Sánchez amb Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat durament contra el decret que declara l'estat d'alarma pel coronavirus i ha apuntat que mentre que els experts recomanen el confinament domiciliari i el tancament del país, "la recepta del president Sánchez i el govern PSOE-Podem és confinar la Generalitat". "Això va de la salut i la vida de les persones i no de proclames patriòtiques", ha retret a través de Twitter.

Crítiques també de la consellera de Salut, Alba Vergés, a TV3. Vergés considera que el decret de Sánchez no ajudarà a combatre el virus i lamenta que el govern espanyol hagi passat de la col·laboració a la imposició.

"Que la resposta sigui recentralitzar em sembla que no ajuda a aquesta priorització de la salut de les persones. Qui haurà de respondre davant la ciutadania, com fa temps que estem fent, com fa setmanes que estem fent, continuarem sent nosaltres. Perquè no ens ho vindran a fer", ha afirmat Vergés.

Des de la Conselleria d'Empresa i Coneixement s'avisa que les mesures econòmiques s'han de prendre amb rapidesa. La consellera Àngels Chacón proposa, entre d'altres, suspendre terminis de pagament d'impostos, cotitzacions a la Seguretat Social i quotes d'autònoms. La consellera ha intervingut per videoconferència al programa "Preguntes Freqüents", perquè es troba confinada a Igualada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides