El Govern diu que l’estat d’alarma “pot vulnerar competències”

També reclama una resposta del govern espanyol sobre el confinament de Catalunya
Meritxell Budó

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha denunciat una invasió de competències per part del govern espanyol. "No permetrem que es vulnerin les nostres competències i a més, veient que el govern espanyol està responent tard i malament". També ha dit que el president Quim Torra ha parlat del tema amb el lehendakari Iñigo Urkullu.

Budó ha insistit que "no necessitem una recentralització de les competències, i menys quan els nostres cossos de seguretat han demostrat la seva professionalitat": "Considerem que l'estat d'alarma pot ser una vulneració competencial", ha afirmat.

D'altra banda el conseller de l'Interior, Miquel Buch, s'ha referit a la petició que va fer aquest divendres el president Quim Torra de facilitar un confinament efectiu a Catalunya per tal de tancar ports, aeroports i estacions. "El govern espanyol encara no ens ha donat resposta", ha criticat. També ha dit que "el govern espanyol hauria de prioritzar la cooperació entre administracions, i no la imposició de mesures", diu.

Buch ha informat que les incidències a la Conca d'Òdena "són mínimes i les anem resolent". També ha explicat el seguiment que estan fent els Mossos del tancament dels locals d'oci nocturn: "Al llarg d'aquesta nit, s'han fet tancar 322 locals, es van aixecar dues actes per reiteració i ens hem trobat una majoria de locals que han respectat aquesta resolució. Aquesta nit els Mossos seguiran fent aquesta tasca".

La mobilitat, ha dit, ha baixat a la meitat d'un dissabte normal: "A l'àrea de Barcelona hi ha una reducció del 50% en entrades i sortides de la ciutat". Ha insistit en el fet que "com menys mobilitat hi hagi, millor. Com més ens quedem a casa, millor".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides