La Fiscalia demanarà que el major Trapero quedi inhabilitat però que no ingressi a la presó

El Ministeri Públic proposarà a l'Audiència Nacional condemnar l'excap dels Mossos per desobediència
El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

La Fiscalia proposarà aquest dilluns al tribunal de l'Audiència Nacional que es condemni el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, per desobediència, segons avança El Mundo. Aquest delicte no comporta penes de presó, i el limita a una multa i a la inhabilitació especial. De fer-se efectiva aquesta pena, Trapero seria expulsat del cos de la policia de la Generalitat.

D'aquesta manera, el Ministeri Públic no s'ha limitat a canviar el delicte de rebel·lió inicial pel que s'acusava Trapero pel paper dels Mossos durant els dies àlgids del procés independentista, sinó que tampoc l'acusarà pel delicte de sedició, delicte pel qual van ser condemnats els líders independentistes pel Tribunal Suprem.

Aquest canvi de posició de la Fiscalia ha estat decidit per la nova fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, la qual havia ocupat la cartera del Ministeri de Justícia en l'anterior executiu de Pedro Sánchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.