Salut demana als hospitals i als CAP que ajornin proves i visites no urgents pel coronavirus

L'ICS vol reduir la transmissió de la malaltia i implementar mesures de contenció de l'activitat
Hospital Clínic
Hospital Clínic

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha comunicat als hospitals i als Centres d'Atenció Primària (CAP) de Catalunya que "donada la situació actual d'infecció per coronavirus" s'ajornin les proves i visites no urgents, segons avança El Periódico. Davant el risc de contagi, l'ICS vol aconseguir, desprogramant les proves rutinàries que es poden ajornar, "reduir la transmissió de la malaltia i implementar mesures de contenció de l'activitat".

En el comunicat enviat a hospitals i CAP de tot Catalunya, i signat per gerent de l'ICS, Josep Maria Argimon, es demana ajornar les proves d'espirometria, anàlisi de fons d'ull o obturacions dentals, entre altres. També demana que es desprogramin les visites grupals o comunitàries que se centren en persones grans o grups escolars, com podrien ser les revisions bucodentals als centres educatius.

Es dona la circumstància que l'ICS també demana als professionals de la salut pública que treballin amb "agendes flexibles" amb l'objectiu de poder donar respostes a "demanda no programada", així com "potenciar l'atenció sanitària no presencial".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides