Pascal advoca per la renúncia explícita a la unilateralitat

L'exdirigent del PDECat i exsenadora troba que el plantejament de Puigdemont no és prou inclusiu
Marta Pascal
Marta Pascal

Marta Pascal, l'excoordinadora general del PDECat i exsenadora postconvergent, ha advocat perquè l'independentisme renunciï explícitament a la unilateralitat en una entrevista concedida a Nació Digital.

"S'hi ha de renunciar explícitament. Tinc la sensació que, si no això no es fa així, hi ha una part del país que ens l'estem descuidant. Hi ha una part del país que aquesta manera de confrontar que fa servir l'independentisme els espanta", respon l'exdirigent del PDECat.

Pascal considera "un error" el plantejament de Puigdemont, segons el qual no es pot renunciar a la unilateralitat, i proposa que els plantejaments siguin "molt més amplis i inclusius".

L'exsenadora s'ha mostrat crítica amb l'aprovació de les lleis de ruptura i la pseudo-DUI del 2017: "El 6-7 de setembre noto que l'estrebada que fem s'emporta per davant una certes regles del joc. Hi ha un abans i un després. La declaració d'independència també és un error, perquè no estàvem en disposició d'aplicar-la".

Així mateix, critica el pas al costat d'Artur Mas com un error perquè "li dónes categoria de centralitat i d'àrbitre a una formació que és antisistema i clarament alguns dels seus representants han dit que abans volen la revolució que la independència. No defensen només la causa de la llibertat del país, sinó revolucionar-ho tot. Quan li dónes a la CUP la capacitat de canviar-te a tu mateix, vol dir que li has donat les claus de casa".

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari