Torra es carrega les estratègies de JxCat al Congrés dels Diputats

El president de la Generalitat, Quim Torra, té declarada la guerra a ERC, des que el president del Parlament, Roger Torrent, no va acceptar desobeir la Junta Electoral Central quan va ordenar retirar-li l’escó. Abans, Torra i JxCat dissimulaven i la batalla estava sota la taula. Des d’aquest trencament, sembla que al Palau s’hagi instaurat la màxima que dissimular i guardar les formes és de covards. I aquí ja no dissimula ningú. Tant és així que, si cal rebentar una estratègia de JxCat només perquè Torra creu que tindrà més impacte contra ERC, doncs es força i punt.

És el que va passar la setmana passada, quan els electes de JxCat al Congrés dels Diputats tenien previst abstenir-se en el sostre de despesa proposat pel govern espanyol per permetre així que Pedro Sánchez disposés de més marge pressupostari. Però com que ERC faria el mateix i amb els vots dels republicans ja s’aprovaria, Torra va trucar personalment als seus diputats de Madrid per forçar un canvi en l’últim minut i “deixar ERC com la col·laboracionista que és amb els repressors”. Tot tan a última hora que el diputat Ferran Bel va intervenir pensant que s’abstindrien.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides