Torra demana a Torrent que el restitueixi com a diputat i li recrimina que no el defensi

El president de la cambra no respon a cap de les peticions del president de l'executiu
Quim Torra al ple del Parlament

En la sessió de control a l'executiu català del ple del Parlament d'aquest dimecres s'ha visualitzat novament el trencament entre JxCat i ERC, escenificat en els retrets que li ha fet el president català de JxCat, Quim Torra, al president de la cambra catalana, el republicà Roger Torrent, en dues ocasions. La primera petició que Torra ha fet a Torrent, i que aquest no ha respost, ha estat quan el president català ha contestat a la pregunta del grup de JxCat sobre el fet que Ciutadans pagava un sou a un membre de la Junta Electoral Central (JEC) quan aquest organisme havia de resoldre temes relacionats amb els líders independentistes i les seves candidatures electorals.

Quim Torra ha dit que "jo li demanaria a aquesta cambra dues coses. En primer lloc, que recuperi la llei d'una sindicatura electoral pròpia, perquè ja no hàgim de passar per a Junta electoral Central sinó per la Sindicatura d'aquest país. I dos, ara que ja sabem com s'ha arribat aquesta resolució, ara que ja sabem com estaven de viciades aquestes resolucions perquè políticament això era una persecució contra l'independentisme, jo demano a aquesta cambra en base a la votació del 4 de gener, us ho demano president, que reconsidereu la decisió d'haver-me retirat l'escó. I que per tant pugui tornar a tenir tots els drets com a diputat d'aquesta cambra".

Roger Torrent no ha donat resposta a aquesta petició, com tampoc no ha respost Torra quan aquest li ha reclamat que el defensés de l'acusació d'okupa que li ha fet el president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en el seu torn de preguntes. Torra ha dit: "President, lamento que en aquesta cambra s'insulti impunement, Ho lamento, ho lamento molt, i que vostè no protesti. Se m'acaba de dir okupa en aquesta cambra".

En aquest punt, Torrent li ha demanat a Torra que prosseguís, a la qual cosa del president català ha respost: "No, no seguiré president. No seguiré per dues coses, primer perquè se m'insulta; i dos perquè no hi ha pregunta. No se m'ha preguntat res. Ha sigut un míting, i crec que és deure dels grups parlamentaris preguntar. No hi ha hagut cap pregunta, ni una pregunta. Per tant no tinc cap obligació de contestar a cap pregunta".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari