Qui ha dit que Putin mantindrà viva la flama del radicalisme a Catalunya ?

El cineasta ucraïnès Oleg Sentsov

Oleg Sentsov. És director de cinema ucraïnès i ha estat cinc anys empresonat per enfrontar-se a l’ocupació de Crimea per part de Rússia. Va repartir roba i aliments entre els manifestants anti-russos i un tribunal d'aquest país el va condemnar sota l’acusació de terrorisme a vint anys de presó. Va ser alliberat en un intercanvi de presoners entre Ucraïna i Moscou el passat mes de setembre.

Sentsov ha presentat la pel·lícula ‘Numbers’ a la secció Special de la Berlinale i en una de les entrevistes que ha donat amb aquest motiu ha afirmat que “Putin no va encendre la flama del radicalisme a Catalunya, però s’encarregarà que no s’apagui”. Per ell, Rússia va guanyant la guerra del ciberterrorisme: “Ha passat a Síria, a l’Àfrica i a Europa, on dona suport a qualsevol grup radical. Ho vaig veure a Catalunya quan hi vaig ser el novembre i vaig poder parlar amb la gent. Ha passat el mateix que va passar a Crimea”. La campanya internacional per demanar el seu alliberament va comptar amb l’ajut del Parlament europeu que li va concedir el Premi Sajarov a la llibertat de consciència, l’any 2018.

Aquestes afirmacions coincideixen amb la polèmica generada arran de la publicació al butlletí oficial de l’equip de bàsquet del CSKA de Moscou d’unes estadístiques del partit que va jugar amb el Barça el passat dijous 27 de febrer en les quals s’identificava el club català amb una bandera estelada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.