Puigdemont trasllada la precampanya de les eleccions catalanes a Perpinyà

Segons l'organització, 150.000 persones s'han congregat per presenciar el míting de l'expresident català
El Parc de les Exposicions de Perpinyà s'omple d'independentistes

Milers de persones s'han concentrat al recinte del Parc de les Exposicions de Perpinyà delerosos d'escoltar i veure l'expresident, Carles Puigdemont, i els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí. Els tres han estat els protagonistes de l'acte que ha organitzat el Consell per la República per "reivindicar la lluita de l'exili". A l'acte també hi ha intervingut a través de vídeo presos independentistes i altres polítics que en el seu dia van fugir de Catalunya. Segons l'organització, hi han assistit 150.000 persones.

Puigdemont, Comín i Ponsatí han arribat al recinte als volts de les onze del matí després d'haver estat rebuts en una recepció oficial a l'Ajuntament de Perpinyà. Han arribat acompanyats d'altres integrants del CxR i membres del Govern com el president del Govern, Quim Torra i consellers com Jordi Puigneró i Damià Calvet. També s'ha pogut veure al vicepresident del Parlament, Josep Costa, i per part d'ERC, el diputat i líder del Grup Municipal a Barcelona, Ernest Maragall.

Així, Puigdemont hi ha trasllat la precampanya electoral que ja es viu a Catalunya a Perpinyà i s'ha donat un bany de masses. Sigui com vulgui, l'absència de destacats polítics d'Esquerra i de la negativa de la CUP a assistir-hi confirma la divisió que viu l'independentisme.

Coincidint amb l'acte, un control de la Policia Nacional en el peatge de la Jonquera (Girona) ha provocat una retenció de fins a sis quilòmetres fins a la frontera amb França, que ha retardat l'inici de l'esdeveniment, i força autocars no han pogut arribar a Perpinyà.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari