El TSJC processa Jové i Salvadó per l’1-O i els imposa una fiança milionària

Els ex-alts càrrecs de Junqueras a Economia, acusats de desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets, han de declarar l'11 de març
Josep Maria Jové
Josep Maria Jové

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha processat Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per la seva participació en l'organització del referèndum il·legal de l'1-O. Tots dos eren alts càrrecs del departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda que encapçalava Oriol Junqueras.

Jové i Salvadó han estat processats per desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets, i el TSJC els ha citat perquè declarin l'11 de març. A més, hauran de comparèixer mensualment, se'ls ha retirat el passaport i no poden abandonar Espanya sense permís. El TSJC, així mateix, ha imposat una fiança de responsabilitat civil de gairebé 2,9 milions d'euros a Jové i d'1,6 milions a Salvadó.

El TSJC atribueix a Jové una participació activa no només en la preparació de l’1-O, sinó també en “altres actes il·lícits per aconseguir el finançament de la independència”. A Salvadó també el considera involucrat en la recerca de finançament i li adjudica la decisió que “calia preparar les estructures d’Estat”.

Salvadó va ser el secretari d'Hisenda i és diputat d'ERC des del 2012. Jové va ser secretari general d'Economia -el número dos de Junqueras- quan es va preparar i es va votar l'1-O. Actualment és diputat d'ERC al Parlament i participa com a representant del govern de la Generalitat en la taula de diàleg amb el govern espanyol, que s'ha reunit per primer cop aquesta setmana. Abans havia estat un dels representants d'ERC que van negociar amb el PSOE el suport d'aquesta formació a la investidura de Pedro Sánchez.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari