Generalitat i Moncloa pacten que la taula de diàleg es reuneixi cada mes

El president Torra lamenta que "continuem sense tenir resposta sobre el dret a l'autodeterminació i l'amnistia"
Torra i Sánchez han presidit la primera reunió de la taula de diàleg

La taula de diàleg inaugurada aquest dimecres a la Moncloa es reunirà un cop al mes en cites alternatives a Madrid i Barcelona, a les seus respectives de Govern. No obstant la composició de les delegacions variarà perquè s'habilitaran grups de treball i els presidents i vicepresidents només s'incorporaran per ratificar acords polítics.

Segons el comunicat conjunt, aquesta primera reunió ha servit per "establir les bases del diàleg, abordant alguns aspectes metodològics, i per constatar la naturalesa política del conflicte i que aquest requereix una solució política".

El comunicat conjunt de les delegacions també assenyala que qualsevol acord que s'adopti en el si de la taula es formularà en el marc de la "seguretat jurídica".

Després de la reunió, el president Quim Torra ha lamentat que "continuem sense tenir una resposta a allò que hem exposat sobre el dret a l'autodeterminació i l'amnistia". Torra ha comparegut des de la Moncloa, després d'una reunió de pràcticament tres hores a la Sala Tàpies, on el president espanyol rep les visites institucionals.

Normalment, els presidents autonòmics que visiten la Moncloa compareixen a una sala més petita, la sala 'briefing', però Torra ho ha fet des de la sala de premsa, on ha destacat que totes dues parts han mantingut un debat "honest i sincer".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.