Puigdemont demana tranquil·litat a Perpinyà perquè “serà una celebració”

L'expresident nega a la premsa local que es tracti d'un esdeveniment partidista
Carles Puigdemont, amb Toni Comín

Carles Puigdemont, l'expresident català i eurodiputat de JxCat, ha manifestat, en una entrevista concedida al diari de Perpinyà L'independant, que l'acte que celebrarà aquest dissabte en aquella localitat el Consell per la República és "una celebració" i no un acte partidista, sinó "transversal".

L'expresident de la Generalitat ha indicat al diari L'independant que el Consell no és un partit polític i ha expressat un "sincer respecte" cap als habitants de Perpinyà, als quals ha demanat tranquil·litat perquè, segons assegura, l'acte "La república al centre (del món)" serà "una celebració" i volen "que tot vagi bé", i que "deixi bons recorda a la Catalunya del Nord".

Puigdemont considera "històrica" la trobada, on preveu assistir juntament amb els seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, i troba que és "un risc i un repte", a més de destacar que serà excepcional per "la càrrega emocional".

La convocatòria del Consell per la República, segons Puigdemont, concerneix en part a tots els ciutadans europeus, ja que acusa Espanya de "no respectar les regles del joc" ni "les llibertats fonamentals".

La "celebració" anunciada per Puigdemont a la premsa local ha xocat amb l'organització de la fira Animaliades, que segons ha explicat la seva promotora, Mireille Pautrat, es va tancar amb mesos d'antelació, molt abans que el Consell s'interessés per usar Parc des Expositions de Perpinyà el mateix dia.

Pautrat manté la celebració d'Animaliades a l'interior de la zona d'exposicions fins que no li notifiquin per escrit la impossibilitat de celebrar-lo. Si no ho pot fer, segons ha dit, preveu apel·lar contra aquesta decisió a un tribunal administratiu i reclamar una indemnització a l'Ajuntament de Perpinyà o a Puigdemont per les despeses que ja ha realitzat, que xifra en 30.000 euros. Assegura que un canvi de plans com aquest posa en situació de risc la supervivència de l'empresa promotora i llocs de treball que en depenen.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari