Iceta vol incorporar el delicte d’atemptat contra la Constitució en el nou Codi Penal

El líder del PSC assegura que Torra "no sap" encara quan seran les eleccions catalanes
Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que davant la proposta del govern central de modificar el Codi Penal, "si canvia el delicte de sedició, també pot incorporar-se un d'atemptat contra la Constitució". Iceta argumenta que "el fet que la sedició no s'ajusti al que va passar no vol dir que no considerem que atemptar contra la Constitució sigui un delicte important", en referència al procés independentista a Catalunya.

Miquel Iceta, en declaracions a la Cadena SER i en referència a l'anunci fet pel president català, Quim Torra, de convocar eleccions al Parlament després de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, ha afirmat que "normalment un convoca eleccions quan creu que és el seu millor moment i ara les enquestes donen millors resultats a ERC". Iceta ha afegit que "crec que Torra avui dia no sap quan seran les eleccions. Pel dirigent socialista "el normal és que abans o després de l'estiu tinguem eleccions a no ser que el Suprem disposi una altra cosa".

Sobre la taula de diàleg que reuneix avui al govern central i el govern català, Miquel Iceta ha lamentat que "els independentistes tendeixen a oblidar que no hi ha acord sobre què cal fer" i que en aquests moments a Catalunya no hi ha dos terços que estiguin d'acord pràcticament en res". El líder dels socialistes catalans denuncia que "la societat catalana està dividida i no s'està propiciant un diàleg sincer sobre això".

Iceta ha afegit que "estem farts de dir que només pel diàleg es trobarà una solució i que aquesta taula de diàleg és un bon començament. Jo no vull tenir les expectatives molt altes, però avui és un dia feliç". Iceta ha reblat que "fa deu anys que estem esperant que hi hagi alguna cosa així. Per tant, tindria un cost molt alt per qui vulgui rebentar-ho".

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari