Mas planteja que el govern traspassi el procés a Waterloo

L'expresident proposa que JxCat i ERC pactin repartir-se la presidència durant 8 anys
Artur Mas, en el 'FAQs'
Artur Mas, en el 'FAQs'

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha tornat a concedir una entrevista les darreres hores, en aquesta oportunitat a Catalunya Ràdio, on ha advocat perquè el govern de la Generalitat es dediqui a "governar el dia a dia" i que el procés l'assumeixi el Consell per la República.

"Ha arribat el moment d'adonar-nos que la Generalitat de Catalunya, com a administració pública que és, controlada per l'estat espanyol, difícilment pot pilotar el procés sobiranista, que està ple de riscos legals", afirma ara Mas.

L'expresident, que acaba de superar el seu període d'inhabilitació per a càrrec públic imposat per la sentència que el va condemnar per l'organització del 9-N, considera que "els responsables de la continuació del procés" han de ser el Consell per la República, l'expresident Carles Puigdemont, els altres dirigents independentistes que van marxar a l'estranger i les entitats sobiranistes, que considera que tenen "les mans lliures".

Mas ha proposat, d'altra banda, com a solució a la manca d'unitat del moviment, un pacte entre les dues grans forces independentistes amb el qual es comprometin a alternar-se al capdavant del govern durant dues legislatures. És a dir, 8 anys d'alternança acordada per ERC i JxCat/PDECat.

Així mateix, l'expresident i exlíder de Convergència ha advocat per celebrar un referèndum amb el qual els catalans puguin triar entre votar independència o la proposta del govern espanyol.

Pel que fa a Puigdemont, ha assegurat que no s’ha penedit d’haver-lo triat com a successor en la presidència de la Generalitat, però ha revelat que va proposar abans a Neus Munté com a candidata a la investidura, però que ella va refusar l’oferiment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides