El Suprem ratifica la clatellada a Mémora

L'empresa funerària, expedientada per l'ACCO, ha de pagar 50.000 per abús de posició a Artés
Tanatori d'Artés
Tanatori d'Artés

El Tribunal Suprem ha confirmat que l'empresa de serveis funeraris Mémora ha de pagar 50.000 euros de multa per haver-se negat a llogar l'únic tanatori del municipi d'Artés (Bages) a una altra funerària.

El Suprem considera que es tracta d'una "conducta d'abús de posició de domini", ja que no només infringeix el marc normatiu, sinó que constitueix una forma de "monopolitzar el mercat local".

L'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ja havia expedientat Mémora per la seva negativa a facilitar el tanatori d'Artés. Va imposar-li una multa de 100.000 euros que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebaixar a 50.000 després que l'empresa recorregués contra la sanció.

El cas data del 2011, quan la família d'una persona morta, que havia contractat l'empresa Funerària del Bages, va topar amb la negativa de Mémora, empresa que va haver de contractar per poder usar el tanatori.

Ara, el Suprem ha tombat el recurs de Mémora indicant que la negativa d'aquesta empresa en posició dominant era injustificada i que ha de facilitar l'accés a les seves instal·lacions si el competidor, com era el cas, no té alternativa viable per prestar el seu servei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides