La solitud de la ‘presidenta’ Forcadell

Diu que va sentir-se molt sola durant la DUI i acusa JxCat de posar bastons a les rodes a la mesa de diàleg
Carme Forcadell / Fotografia: Marc Puig Pérez
Carme Forcadell / Fotografia: Marc Puig Pérez

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, en una entrevista a RAC1, ha confessat que el dia 27 d'octubre, llegint la DUI, es va sentir "molt sola". Però també s'hi va sentir els dies posteriors quan membres del Govern decidien si marxar o no a l'exili: "S'haurien pogut fer millor moltes coses".

És la primera entrevista que Forcadell concedeix després de sortir de la presó en virtut de l'article 100.2 de la normativa penitenciaria que li permet sortir per poder cuidar la seva mare.

Quan falten pocs dies per la taula de diàleg entre l'Estat i la Generalitat, l'expresidenta del Parlament ha aplaudit que, finalment, hi hagi una data per la celebració de la reunió.

Tanmateix, ha tocat el crostó als independentistes per posar "bastons a les rodes" a la celebració de la taula de diàleg. Preguntada per si es referia al president Quim Torra, Forcadell ha afirmat: "Jo m'imagino que Torra ho feia per defensar la figura del mediador, però és que jo no crec que sigui imprescindible".

Forcadell considera que parlar d'un referèndum d'autodeterminació hauria de ser una qüestió "irrenunciable" a abordar a la taula de diàleg, perquè "la majoria de catalans hi estan d'acord". Sobre la fi de la repressió, també ho considera un tema "clau" a tractar, encara que la prioritat per ella és el referèndum.

L'expresidenta també defensa que s'acceleri la convocatòria electoral a Catalunya, que creu que "no s'hauria de demorar gaire".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides