Manuel Castells: “A la mesa de diàleg defenso la idea del govern espanyol”

El ministre català d'Universitats comenta que forma part de la negociació "a petició del president Pedro Sánchez"
Manuel Castells

El ministre d'Universitats, Manuel Castells, diu que defensarà "la posició del govern" espanyol a la taula de diàleg davant de la possibilitat d'abordar un referèndum d'autodeterminació però admet que hauran de "consensuar" amb l'altra part.

Abans de la seva compareixença a la comissió d'Universitats al Congrés, Castells ha remarcat també que està "en la posició" de l'executiu espanyol: "Tots els ministres d'aquest govern vam prometre la Constitució i, per tant, som constitucionalistes". El ministre també ha recordat que ell forma part del govern espanyol i "no del català".

Castells ha comentat que forma part de la delegació de Govern "a petició del president"  PedroSánchez, que el va requerir perquè "que ajudés en aquesta comissió per negociar entre governs". Va accedir perquè li va semblar que, "per obligació ètica i moral, potser equivocadament, calia donar suport a un esforç reformador, progressista i reconciliador". El ministre no va voler perdre l'"oportunitat per distendre i dialogar" en "un moment extremadament important i greu per a Europa, Espanya i Catalunya".

Castells integrarà la taula de diàleg juntament amb el president, Pedro Sánchez, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias. La primera reunió entre governs serà dimecres de la setmana que ve, 26 de febrer, al Palau de la Moncloa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides