Santi Vila porta l’escriptura de casa seva per fer front a la fiança de Sixena

La jutge no ha acceptat la pròrroga que havia demanat l'exconseller de Cultura per pagar els 216.000 euros
santi vila tv3 2017
santi vila tv3 2017

L'exconseller de Cultura, Santi Vila, ha acabat presentant l'escriptura de la seva casa com a aval per la fiança que li va imposar la jutgessa que porta el cas de les obres d'art de Sixena, una fiança que puja a 216.000 euros. Es dona la circumstància que Vila havia demanat a la jutgessa d'Osca que porta el cas una pròrroga d'un mes per poder reunir aquesta quantitat, però la magistrada s'ha negat a donar-li aquest marge de temps.

Vila ha explicat, a RAC1, que "ara estarem uns dies fins que es faci la taxació i veure si l'habitatge cobreix l'import de la fiança". L'exconseller de Carles Puigdemont ha afegit que "em costa molt entendre la decisió de la jutge. Podia haver demanat algun tipus de fiança més proporcionada; és molt dura i hi ha un punt d'acarnissament".

Vila havia demanat que la Generalitat li donés cobertura econòmica per aquest tema, però l'administració catalana s'hi va negar. Després ho va demanar a la Caixa de Solidaritat que ajuda econòmicament els líders independentistes que s'enfronten a la justícia, però tampoc va rebre ajut d'aquest ens.

Es dona la circumstància que Lluís Puig, també exconseller de Cultura i també investigat pel cas de les obres d'art de Sixena si ha rebut suport econòmic de la Caixa de Solidaritat per fer front a la fiança que li ha imposat la magistrada. La fiança de Puig puja a 88.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides