Bargalló no donarà diners a les escoles de l’Opus

La Generalitat donarà a la concertada 145 milions perquè vagi cap a la gratuïtat en l'educació obligatòria
Josep Bargalló
Josep Bargalló

El departament d'Educació, que dirigeix el republicà Josep Bargalló, no contempla finançar amb diners públics les escoles que separen per sexes els alumnes com és el cas dels centres escolars de l'Opus Dei. De fet, la majoria d'escoles que separen els alumnes per sexes són de l'Opus.

La directora general de Centres Concertats de la Generalitat, Pilar Contreras, ha afirmat que "al març no es renovaran els concerts a aquestes escoles". Contreras recorda que la Llei d'Educació ja prohibeix aquesta separació entre alumnes.

Aquest debat ha tornat a agafar força després que el departament Educació hagi admès que les escoles concertades són finançades per sota de les seves necessitats, i s'ha calculat en 145 milions d'euros l'aportació extra de diners públics que caldria perquè aquests centres puguin tendir a donar un servei gratuït en l'educació obligatòria.

A banda de no separar els alumnes per sexes, perquè les escoles concertades rebin diners públics també han de garantir una proporció d'alumnes en situació socioeconòmica desfavorable igual a la que hi ha a les escoles públiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides