Torra replica Sánchez amb un repòquer de dates

El president català retreu a la Moncloa que fes una proposta no pactada però en planteja cinc
Sánchez i Torra
Sánchez i Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remès una carta al president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, on lamenta "que aquest diàleg no comenci amb bon peu", després que la Moncloa plantegés el pròxim dilluns, dia 24, com a data per constituir la taula de diàleg.

Torra ha retret a Sánchez que proposés "unilateralment" aquesta data davant els mitjans sense haver-la pactat prèviament, però el president català ha replicat plantejant-ne cinc: la de demà, divendres 21, i els dies 23 (diumenge), 26, 27 i 28 de febrer.

El president de la Generalitat rebutja una trobada el dia 24 al·legant raons personals i d'agenda, assegura que la Moncloa estava al cas que no tenia aquest dia disponible, i considera que la iniciativa del govern espanyol "no és la manera de demostrar que es vol un diàleg honest i fructífer".

En la seva carta, Torra avança que la delegació catalana proposarà per a la "resolució del conflicte polític" el "reconeixement i exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya", així com "la fi de la repressió" i "l'amnistia i reparació", a més d'un "sistema de validació" i de "mediació internacional", entre les "condicions favorables per a la negociació".

Pel que fa al govern espanyol, la novetat d’aquest dijous pel que fa a la taula de diàleg és la presència del ministre d’Universitats, Manuel Castells, confirmada pel president del grup parlamentari d’Unidas Podemos, Jaume Asens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides