Qui és el darrer ‘indepe’ en el punt de mira de la Fiscalia?

Rubèn Novoa
Rubèn Novoa

Rubèn Novoa és un exmilitant de Convergència que s’havia fet famós molt abans que, aquest dimecres, hagi transcendit que la Fiscalia ha demanat dos anys de presó per a ell per haver difós a Twitter la imatge i el DNI de la secretària judicial Montserrat del Toro, coneguda per haver participat en l’escorcoll de la conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017.

Novoa, exmembre de la sectorial convergent de noves tecnologies, ha deixat un controvertit rastre a la xarxa, on va destacar pel seu activisme nacionalista i sionista. El 2010, va plegar com a militant de Convergència, instat pel partit, després d’haver tractat de “virus” Rosa Marqueta, aleshores cap d’informatius de TV3. 

Tot i que va reiterar el seu suport a Artur Mas i al projecte convergent, aquell any va aterrar a Solidaritat Catalana per la Independència, però va renunciar a les primàries d’aquesta formació després que es difongués que, en un xat de Facebook, havia demanat un “tret a la nuca” per a Albert Rivera, líder de Cs. Proper a Toni Strubell, Novoa va ser del 2010 al 2012 cap de premsa de Solidaritat, la formació de Joan Laporta i Alfons López Tena, a la qual va acusar de no haver-lo donat d’alta a la Seguretat Social.

De Convergència va dir que era “un partit de covards” i va escometre dirigents del calibre de Felip Puig i Oriol Pujol, per haver condemnat l'actuació d'Israel, fet que li va semblar inassumible. A més, havia celebrat la detenció d’una catalana per part de l’exèrcit israelià i va córrer una foto seva amb una pistola i exhibint estètica skin.

Directe.cat, un digital proper a ERC, va publicar aquella foto en una informació on va associar Novoa, un dels personatge que va emergir de l'independentisme preprocessista, amb grupuscles de tendència xenòfoba i violenta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides