Què fa Jordi Portabella?

Jordi Portabella
Jordi Portabella

Jordi Portabella ha estat rescatat pel govern independentista de JxCat i ERC com a director de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. L'exdirigent d'ERC s'ha incorporat a aquesta fundació a finals de l'any passat. Quan va deixar la política el 2015, Portabella va fitxar com a director de l'àrea de divulgació científica i Cosmocaixa de La Caixa, on ha romàs quatre anys.

Qui va ser diputat d'Esquerra entre 1992 i 1999 i regidor a l'Ajuntament de Barcelona des de 1999 a 2015, va dirigir la seva nova feina cap al món científic i divulgatiu. Llicenciat en Biologia, ara s'ocupa de la direcció general de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Aquesta entitat va ser creada el 1986 i s'ocupa d'organitzar la Setmana de la Ciència i els Premis Nacionals de Recerca. Depèn de la conselleria d'Empresa i Coneixement, en mans de la dirigent de JxCat Àngels Chacón.

Amb uns ingressos d'1.685.316,73 euros, la major part corresponen a la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, que aporta 1.658.688,72 euros. Els altres organismes que aporten diners són la Diputació de Girona (3.500 euros) i la Unió Europea (116.609 euros). En sous, la Fundació gasta 1.078.874 euros.

El Patronat està presidit per la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. En formen part representants de la Generalitat, La Caixa, Gas Natural Fenosa, Endesa, Ibercaja, BBVA, Esteve i Telefónica.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides