Vaga general a la petroquímica de Tarragona en protesta per l’Iqoxe

Reprodueix vídeo

UGT i CCOO han convocat per demà una vaga general a totes les empreses dels complexos petroquímics de Tarragona. Els sindicats justifiquen aquesta decisió per la falta de solucions tant de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) com de la Generalitat després de l'accident a l'empresa IQOXE el gener passat, que es va saldar amb tres morts i diversos ferits.

"El tràgic accident ha evidenciat el que veníem denunciant des de fa temps: la necessitat de reforçar la seguretat als polígons petroquímics i les deficiències en el Pla Exterior d'emergència química (PLASEQCAT)", han detallat en un comunicat.

Les organitzacions de treballadors denuncien que s'han augmentat els beneficis de les companyies a força de reduir inversions, minimitzar els treballs de manteniment, precaritzar les condicions de treball, ajustar al màxim les plantilles, així com externalitzar serveis.

"L'única manera d'apostar per la indústria química és apostar per una indústria química segura", han subratllat. Així, afegeixen que és "molt greu" que en els últims vuit mesos s'hagi activat en quatre ocasions el PLASEQCAT, "però és encara més greu que hagin mort persones, fent evident la manca de coordinació i eficàcia del pla" el que, indiquen, augmenta la sensació d'inseguretat.

El mateix dia de la vaga, CCOO i UGT, de manera conjunta amb organitzacions veïnals i socials, també han convocat una gran manifestació, per exigir "més seguretat i menys precarietat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides