Ribó diu que ignorava qui va pagar-li els viatges a dues finals de la Champions

El Síndic afirma que va convidar a dinar l'empresari que va facilitar-li aquells desplaçaments el 2009 i el 2015
Rafael Ribó
Rafael Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha comparegut voluntàriament davant el jutge instructor del cas del 3%, José de la Mata, i ha declarat que no sabia, quan va desplaçar-se per presenciar en directe les finals de la Lliga de Campions guanyades pel FC Barcelona els anys 2009 i 2015, qui va pagar-li aquests viatges.

Ribó ha manifestat que va saber que l'empresari Jordi Soler els havia pagat quan van transcendir les actuacions de l'Audiència Nacional sobre aquest cas. També ha dit que ignorava a què es dedicava Soler. En canvi, ha explicat que va convidar a dinar Soler després de la final del 2009, tot i que, segons publica El País, havia assegurat al Parlament de Catalunya que ni tan sols coneixia aquest empresari.

El Síndic de Greuges, pel que fa al viatge del 2015, ha explicat que ell va pagar la seva entrada i les de la seva esposa i la seva filla. I, pel que fa al desplaçament en avió a Berlín, que l'exdiputat convergent Ramon Camp li va dir que hi havia espais lliures i que no calia que pagués la furgoneta per desplaçar-se per la capital alemanya, malgrat que Ribó ha dit que es va oferir a fer-ho.

La Fiscalia atribueix a Ribó, Síndic des del 2004, la presumpta comissió d'un delicte de suborn passiu impropi per haver acceptat aquelles invitacions, i també destaca que, a més d'acceptar-les, també va demanar que Soler facilités el viatge a la seva filla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides