Santiago Espot anuncia que es presentarà a les eleccions

El president de l'entitat Catalunya Acció encapçalarà la candidatura de Força Catalunya per la "greu crisi de lideratge de l'independentisme català"
Santiago Espot
Santiago Espot

Santiago Espot, president de l'entitat Catalunya Acció, ha anunciat aquest dimarts que es presentarà a les pròximes eleccions catalanes encapçalant la llista del partit que ha impulsat, Força Catalunya.

Columnista del diari El Món i conegut per haver promogut la xiulada a l'himne i el rei d'Espanya durant una final de la Copa del Rei de futbol, Espot justifica aquest pas a través d'un comunicat del seu partit on indica que hi ha una "greu crisi de lideratge" en l'independentisme, ja que considera que els dirigents actuals "demostren repetidament la seva incapacitat de fer-lo avançar", i que JxCat, ERC i la CUP han posat de manifest al Parlament de Catalunya "una impotència irreversible".

Espot, que va ser candidat de Solidaritat Catalana per la Independència a les municipals del 2011, ha exhibit darrerament la seva sintonia amb la formació ultranacionalista Front Nacional de Catalunya, que va obtenir una regidora a Ripoll, i ara mostra el seu partit obert "a potenciar una gran coalició independentista de procedència extraparlamentària".

Segons ha manifestat Espot recentment, la independència de Catalunya s’assolirà mitjançant “un acte de força” que “cal tenir molt ben programat” que substitueixi la legalitat espanyola, encapçalat per “dirigents durs com una roca” que “amb el seu exemple, arrosseguin a una majoria del poble”. El dirigent de Catalunya Acció ha admès que aquest escenari “podria derivar” en un conflicte civil, i ha afegit que, en aquest cas, “la nostra obligació es minimitzar-lo el màxim possible”.

En el comunicat amb què anuncia que es presentarà a les eleccions catalanes, Força Catalunya indica que hi ha un "gran potencial" humà desaprofitat i exhorta a implicar-s'hi als catalans "que es vegin amb l'ambició i la necessària disposició per esdevenir artífexs de la fundació d'un estat català independent". En particular, assenyala que "Catalunya necessita els seus elements més compromesos" i que "no tinguin necessitat" d'un sou oficial.

Força Catalunya avança que els seus representants promouran "l'orgull de ser català", que consideren la millor manera de sumar suport a l'independentisme, i que "parlaran amb claredat i denunciaran obertament la nostra situació de poble colonitzat". En canvi, afirmen que rebutjaran el plantejament de dates i objectius "que no puguin complir".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides