Una fira de gats i gossos xoca amb l’acte de Puigdemont a Perpinyà

Els dos esdeveniments se celebren el mateix dia i al mateix lloc
Cartell de la fira Animaliades
Cartell de la fira Animaliades

El dissabte 29 de febrer hi ha programat un gran acte polític a Perpinyà, a major honor i glòria dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Aquest míting ha estat organitzat, formalment, per la delegació a Perpinyà del Consell per la República i porta per lema “La República al centre (del món)”, en referència a la cèlebre boutade de Salvador Dalí, que va dir que l’estació ferroviària de Perpinyà era “el centre còsmic de l’univers”.

Però, a hores d’ara, la celebració d’aquest acte -al qual s’ha anunciat l’assistència d’unes 80.000 persones, majoritàriament arribades del Principat- encara no està clara, ja que la Prefectura no li ha donat el permís corresponent. I és que el lloc triat pels organitzadors, el Parc de les Exposicions de Perpinyà, ja està reservat des de fa temps per celebrar-hi la fira Animaliades, especialitzada en l’exhibició de gossos i gats d’alta gamma.

Aquesta exposició d’animals de companyia és molt popular a Perpinyà, on hi van les famílies amb els infants. També s’hi celebra un concurs internacional de bellesa felina, amb la participació de gats arribats de moltes ciutats i països. A més, està anunciada l’actuació dels mags mentalistes Sylvain i Bogdan.

La coincidència de la fira animal amb l’acte polític independentista sembla problemàtica. L’exposició Animaliades se celebra durant tot el cap de setmana al recinte del Parc de les Exposicions i el míting de Carles Puigdemont està anunciat per dissabte al migdia al mateix lloc. Per acabar-ho d’adobar, l’anunciada arribada de 80.000 persones, amb més de 400 autocars contractats, suposa un greu problema de logística i circulació per la ciutat de Perpinyà, que té una població de 120.000 habitants i no té capacitat per absorbir aquesta invasió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides