La Plataforma Aturem la Llei Aragonès vol, ara, blindar els serveis públics

Després de fer caure el projecte, ara lluitaran per "evitar futures externalitzacions que es podrien estar negociant actualment"
Manifestación contra la Ley de contratos de servicios a las personas
Manifestación contra la Ley de contratos de servicios a las personas

La Plataforma Aturem la Llei Aragonès no en té prou amb el fracàs d’aquest projecte al Parlament de Catalunya sinó que aquest dimarts anunciarà una nova campanya que té per objectiu blindar els serveis públics. Aquesta Plataforma va oposar-se al carrer a l’aprovació de la Llei de contractes de serveis a les persones, que es va conèixer amb el nom del vicepresident i conseller d’Economia del govern català, el republicà Pere Aragonès, que era qui l’impulsava.

Després d’una llarga tramitació, el Parlament va tombar el passat dia 3 aquest projecte a la seva Comissió d’Economia i Hisenda, ja que només va obtenir els vots favorables de JxCat i Esquerra Republicana de Catalunya. La resta de grups polítics s’hi va oposar. Per raons diverses, PSC, Comuns, Ciutadans, PP i CUP van votar en contra i van acabar amb un dels principals projectes del govern de la Generalitat en aquesta legislatura.

La raó de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès per oposar-s’hi és que considerava que obria les portes de bat a bat a la privatització de tota mena de serveis que ara ofereix l’Administració de la Generalitat. Aquest dimarts, els col·lectius que van formar la plataforma han convocat els mitjans de comunicació per oferir una valoració de l’èxit de la seva campanya i anunciaran el que han definit com “una nova etapa per blindar els serveis públics”.

Es tracta de “revertir les privatitzacions de serveis públics que ja són efectives i evitar futures externalitzacions que es podrien estar negociant actualment”. El temor que tenen aquests col·lectius és que, un cop fracassada la Llei Aragonès, s’intenti buscar d’altres camins per aconseguir la privatització de serveis que es proposava. Principalment afectava, però no només, serveis socials, educatius i sanitaris.

La Plataforma Aturem la Llei Aragonès està formada per més d’un centenar d’entitats entre les quals hi ha la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC), la Marea Blanca, nombroses associacions de veïns, sindicats com USTEC, CGT o IAC-CATAC, i agrupacions polítiques de partits com la CUP i Podem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides